Puhdistusaine aurinkopaneeleille 1L

42,90 

Kuvaus

Puhdistusaine aurinkopaneeleille on tarkoitettu aurinkopaneelien pesuun. Tuote on hellävarainen ja siinä on syväpuhdistava ominaisuus, joka vaikuttaa tehokkaasti ja poistaa likaa fotogalvaanisilta pinnoilta. Aine imeytyy lian läpi ja nostaa sitä pintaa, mahdollistaen helpon puhdistuksen. Aurinkopaneeleihin kertyy ajan kuluessa luonnosta sekä ympäristöstä erilaista likaa ja roskaa, joka vähentää paneelien tehoa käsitellä valo energiaksi. Paljas ihmissilmä ei useinkaan näe likakerrosta, mutta puhdistamaton pinta vähentää järjestelmän tehokkuutta jopa 15 % verran. Paneelien pesu OneSystem -puhdistusaineella palauttaa takaisin täydet tehot.

Aurinkopaneelit kasvattavat vuosi vuodelta suosiotaan, sillä kyseisen energiamuodon tuottaminen on puhdasta ja päästötöntä. Niistä ei kuulu ääntä ja paneeleja käyttämällä ehkäistään ilmaston lämpenemistä. Yhdysvaltalaisten tutkimukset mukaan aurinkopaneelit jopa nostavat kiinteistön arvoa. Suomessa aurinkoenergiajärjestelmien suosio perustuu kustannusten laskuun ja ympäristöystävällisyyteen.

Puhdistusaine aurinkopaneeleille poistaa aurinkopaneeleista rasvan, öljyn, noen sekä muut ympäristön tai ilman mukana tulleet saasteet. Paneelit tulisi asentaa talon eteläpuolelle, jolloin hyöty on maksimaalinen. Lähistöllä sijaitsevat puut eivät ymmärrettävästi saisi varjostaa, mutta ainakin niistä voi lennellä tuulen mukana lehtiä paneelien pintaan. Yksikin lehti vaikuttaa jo energian tuotannon tehoon. Tästä syystä aurinkopaneelien puhtaudesta on hyvä huolehtia, kun ilman mukana niihin kulkeutuu mm. siitepölyä sekä hyönteisten eritteitä. Lisäsi katolla sijaitseville paneeleille leijailee savupiipusta tuhkan jäämiä, jotka olisivat kokonaisuudessaan hyvä puhdistaa aurinkoenergiajärjestelmästä vuosittain. Puhdistusomaisuuden ohella, OneSystem -aine jättää paneelien pinnalle kevyen likaa hylkivän kerroksen, joka hidastaa uuden lian kertymistä. Jos aurinkopaneelit ovat korkealla, kannattaa muistaa huolehtia myös omasta turvallisuudesta puhdistusta tehdessä.

Tuote sopii myös muille lasi-, muovi- ja metallipinnoille, kuten kattoikkunoille tai kasvihuoneiden laseille. Kannattaa tutustua myös lasipintojen varsinaiseen Nanosuojaan. OneSystem -puhdistusaine levitetään puhdistettavalle pinnalle. Riippuen lian vahvuudesta, pinta puhdistetaan ensin vedellä ja tarvittaessa pestään myös varovaisesti mekaanisesti hangaten. Paneelien pintaa tulee suojella naarmuilta. Tuote laimennetaan vedellä suhteessa 1:10-1:70. Laimennuksen vahvuuteen vaikuttaa poistettavan lian tyypistä. Ainetta ei suositella käytettäväksi suorassa auringon paisteessa.

Muuta huomioitavaa: OneSystem -puhdistusaine soveltuu myös nano-pinnoitettujen lasipintojen pesemiseen sekä muiden teknisten laitteiden puhdistamiseen. Kuitenkin ennen käyttöä on suositeltavaa kokeilla tuotetta ensin pienelle alueelle. Yksi litra OneSystem -puhdistusainetta riittää 50-250 m2 alueelle. Aineen väri on kellertävä, mutta pinnalla näkymätön. Tuote on suojattava jäätymiseltä ja se säilyy min. 2 vuotta.

 

Lisätiedot

Pakkauksen koko

1000 ml

Valikko