Alkoholipohjainen esipuhdistusaine 1 L

19,90 

Kuvaus

 

Tämä alkoholipohjainen esipuhdistusaine on tuote, joka soveltuu esimerkiksi pintojen pohjapuhdistukseen, ennen käsittelyä Nano-suoja-aineella. Alkoholipohjan ansiosta aine puhdistaa tehokkaasti mm. öljyä, silikonia ja muuta likaa. Tuote sopii erityisen hyvin esimerkiksi lasi- ja keramiikkapinnoille sekä maalatuille tai lakatuille kohteille. Lasi- ja keramiikkapintoihin lasketaan muun muassa suihkukaapit, WC-altaat, liesitasot sekä peilit ja parvekelasitukset. Parvekelaseja pestäessä niihin saattaa jäädä ikäviä raitoja. Kirkas pesukeli on paras, liian aurinkoisella lasit kuivuvat liian nopeasti. Kuivaaminen kannattaakin tehdä lastalla.

Näiden lisäksi tuotteella voi puhdistaa kromattuja pintoja sekä vanteita. Etenkin vanteiden kohdalla huolellinen pesu ennen kausivarastointia ja sen jälkeen on tärkeää. Puhtaiden vanteiden käsittely on myös helpompaa. Usein niiden sisäpinnalle jää sitkeää jarrupölyä ja jäänteitä maantiestä, jotka vaativat puhdistukselta hieman enemmän. Vaikeammin pinttyneet liat kannattaa käsitellä parikin kertaa. Vanteet tulisi lopuksi suojata kauttaaltaan.

Maalialan asiantuntijoiden mukaan kiiltävä ja kova maapinta kertoo siitä, että se kestää hyvin puhdistusta. Mikäli maalipinnasta jää sormeen koskettaessa väriä, pintaa ei kannata pestä, vaan vaikka maalata uudelleen. Koko maalialue tulisi puhdistaa kerralla. Niin maali- kuin lakkakäsiteltykin pinta saavuttaa varsinaisen käyttökovuuden vasta noin kuukauden kuluttua käsittelystä. Tänä aikana ei pintaa suositella puhdistettavaksi. Vanhoissa ja uusissa lakoissa on eroja, jotka vaativat erilaisia puhdistustoimia. Yleisesti ottaen lakkapinnat ovat helppoja putsata.

On hyvä huomioida, että alkoholipohjaisena puhdistusaineena tämä tuote liuottaa silikonia. Saniteetti- ja muita pesutiloja puhdistettaessa tulee olla erityisen varovainen, sillä liuennut silikoni voi jäädä pinnoille läpinäkyväksi kerrokseksi. Näin ollen se estää myöhemmin levitettävän Nano-suoja-aineen vaikutusta. Kylpyhuoneet, saunat ja suihkulliset WC:t luokitellaan märkätiloiksi, jos niissä on aika ajoin vesiroisketta. Kuivatiloiksi taas kutsutaan kodinhoitohuoneita sekä muita vastaavia paikkoja.

Mikrobit elävät erityisesti kosteissa tiloissa. Huolellinen puhtaanapito ei siis ole vain ulkoinen seikka, vaan myös hygieniakysymys. Alkoholipohjainen esipuhdistusaine on erityisen hyvä vaikkapa saunassa lauteiden alusten pesuun, sillä siellä usein muhivat suurimmat likakertymät. Saippua, ihon rasva ja vesi synnyttävät pitkällä aikavälillä likasaostumia. Ennalta ehkäisy on avainsana, sillä uusi lika tarttuu helposti vanhan päälle ja muodostaa kertymiä. Riittävän usein alkoholipohjaisessa puhdistusaineella tehty pesukäsittely ehkäisee pinttymiä. Lisäksi on suositeltavaa käyttää OneSystem -kalkinpoistoainetta kaakelipintojen kalkkisaostumien poistoon.

Tämän tyyppistä alkoholipohjaista esipuhdistusainetta voi tarvittaessa käyttää tietysti myös esimerkiksi vanhojen silikonisaumojen varsinaiseen poistoon. Ennen uuden silikonin asettamista kannattaa kuitenkin sauma pyyhkiä, jotta uusi silikoni tarttuu saumaan. Yksi litra puhdistusainetta riittää noin 50 m2 alueelle.

Tuote sisältää 99,9% isopropyylialkoholia

 

Lisätiedot

Pakkauksen koko

250 ml, 1000 ml

Valikko