Talvi tulee, onko kesämökkisi valmis?

Talvi tulee, onko kesämökkisi valmis? Monelle kunnon kesälomaa viettävälle loma tarkoittaa kuukauden mittaista nollaamista jossain rauhaisassa paikassa, kuten omalla kesämökillä. Irtiotto arjesta ja töiden kiireestä korvataan nurmikon leikkaamisella, polttopuiden hakkuulla sekä vain löhöilyllä. Kuitenkin kesämökin omistamisen vaatii aikaa ja vaivaa, jotta paikat pysyvät kunnossa vuoden ympäri. Etenkin talvi voi olla armoton, jos mökillä ei käydä tuona aikana ollenkaan. Nyt kun syksy alkaa olla jo pitkällä, on usealla edessä kesämökin laittaminen talviteloille. Ihanteellisin aika on juurikin syys-lokakuussa.

Talvitauon aikana mökki tulisi olla suojattuna kosteudelta, jonka vuoksi jonkinlainen ilmanvaihto olisi hyvä jättää rakennukseen. Mökkiin voi jättää pienen lämmön päälle ja vesiputket kannattaa tyhjentää, jottei pakkanen tee tuhojaan. Keväällä mökille on mukavampi saapua, kun tehtävää ei ole niin paljoa ja kaikki on kunnossa kesäkautta varten. Siksi yksi syksyinen viikonloppu onkin hyödyllistä käyttää mökin siivoamiseen. Siihen ei tarvitse suurta määrää erilaisia välineitä ja aineita, vaan kaikkein helpoimmalla pääsee, kun käyttää OneSystem K1 -pesuainetiivistettä. K1-tiivisteen ylivoimaisuus tulee siitä, että se on tiivisteenä riittoisa ja aivan lyömätön esimerkiksi öljyn sekä rasvan puhdistamiseen. Aine laimennetaan suhteessa 1:1 veden kanssa ja se on hajuton, eikä sisällä myrkyllisiä aineita.

Kuurausta katosta lattiaan

Moppi Mökin puhdistamisen voi aloittaa sisätiloista. Ämpäriin haaleaa vettä ja OneSystem K1-pesuainetta saman verran. Aine on nopea käyttää ja syväpuhdistaa pinnat pienellä vaivalla.ämpäriin ja sen jälkeen pesuaine levitetään pirtin lattioille. Vaikutusaika riippuu puhdistettavan kohteen likaisuudesta, mutta noin vartin vaikutusajalla saa jo varmasti kovimmatkin juhlien aiheuttamat tahrat irti. Muuten lika lähtee liukenemaan heti. Jos aine pitää jättää toviksi vaikuttamaan, ehtii siinä välissä käydä nostamassa vaikka veneen tai laiturin rannan puolelle ja palata sitten kuuraushommiin. Samalla vaivalla mökissä voi puhdistaa lisäksi keittiön pinnat, hellan ja uunin sekä WC-tilat. OneSystem K1-pesuaine sopii mm. muovipinnoille jättäen kestävän lopputuloksen. Puhdistettavat tilat ja pinnat huuhdellaan lopuksi vedellä.

OneSystem K1-pesuainetiiviste on siitä loistava, että se sopii monien eri materiaalien puhdistamiseen ja siten korvaa myös läjän muista puhdistusaineita. Litran kokoinen pakkaus riittää pitkään. Aine on nykyaikaisten kuluttajien mieleen, sillä se on biohajoava ja täyttää pesu- ja puhdistusaineiden lain vaatimukset.

Se pakollinen paha – grillin pesu

Eipä varmasti kovinkaan moni nosta kättään, kun kysytään grillin puhdistukseen vapaaehtoisia. Onneksi se ei ole niin hankalaa, kun on oikeat aineet käytössä! Grillin ritilät ja muut pinnat ovat usein täynnä kiinni palanutta rasvaa ja muuta sitkeää likaa kesän illanviettojen jäljiltä. K1-aine pelastaa tässäkin, sillä se ei tarvitse lämpöä toimiakseen. Kaikkein törkyisimmät levyt ja ritilät voi upottaa OneSystem K1-aineeseen hetkeksi ja tarvittaessa käydä läpi vielä harjalla ennen huuhtelua. Hiili, noki ja muut jäämät lähtevät käden käänteessä ilman suurta vaivaa. Samalla kannattaa K1-aineella pestä myös grillikatoksen lattian sekä aputasot.

Ennen ovien laittamista säppiin on hyvä vielä miettiä, mitkä tavarat voi mökille jättää talveksi säilytykseen ja mitkä kannattaa ottaa mukaan varastoon. Jotkin laitteet kestävät pakkasta hyvin, mutta esimerkiksi uudemmat taulutelevisiot eivät pidä kylmästä. Toisena ongelmana voivat olla myös pitkäkyntiset, jotka etsivät rahan arvoista tavaraa tyhjillään olevista kesäasunnoista. Roskikset tulee tyhjentää ja patjat sekä tyynyt asettaa roikkumaan, sillä usein hiiret, rotat ja muut jyrsivät tekevät pesiä. Älä missään nimessä kuitenkaan jätä OneSystem K1-pulloa mökille, sillä tarvitset sitä aivan varmasti kotonakin. Autoharrastajille vielä sanottakoon, että OneSystem K1-aine on lisäksi otollinen auton osien ja moottorin puhdistukseen!

Keväällä vastassa on käyttövalmis ja puhdas kesämökki. Aikaa ei mene mihinkään ylimääräiseen, vaan pääsee suoraan itse asiaan – elämästä nauttimiseen. Tutustu tuotteeseen täältä

Valikko