Rakentajalle

Kivikatot

Kivikattoon kasvaa vuosien saatosta sammalta, joka aiheuttaa kattokiveykseen mikrohalkeamia ja luo sitä kautta kosteudelle pääsyn kattorakenteisiin. Talven aikana kattokivien huokosiin ja halkeamiin kertynyt kosteus jäätyy ja aiheuttaa kivien
rapautumisen ja rikkoontumisen. Hoitamattoman ja suojaamattoman katon kunto saattaa romahtaa hyvin lyhyen ajan sisällä. Oikealla tavalla suojattu katto taas pysyy pitkään kauniina ja siistinä.

Katon suojaaminen saattaa usein olla myös taloudellisesti hyvinkin järkevä vaihtoehto, joka sulkee pois kattomateriaalin vaihtamisen tarpeen. Katon käsittely suoja-aineella antaa myös lisäarvon: suojaa taloa, parantaa ulkonäköä ja helpottaa hoitamista:

 • estää katon sammaloitumisen;
 • vähentää pinnan kulumista ja likaantumista;
 • hylkii vettä ja likaa. Sateessa syntyy itsepuhdistumisteho;
 • mahdollistaa katon käyttöiän merkittävän jatkamisen;
 • helpottaa lumen poistoa katolta;
 • parantaa pinnan ulkonäköä;
 • antaa koko rakennukseen uuden ja raikkaan ulkoilmeen.

Kivikaton suojaamiseen: Nano Kivi Extra

Keraamisten kattokivien suojaamiseen: nanoprofi® Kivelle (pysyvyys jopa 15 vuotta)

Lisää kivituotteita

nanopinnoite
itsepuhdistuva lasi

Julkisivut

Hoitamattomien ja suojaamattomien julkisivujen kunto saattaa huonontua hyvinkin lyhyen ajan sisällä. Julkisivuja suositellaan käsiteltävän suoja-aineilla yhtä lailla kuten kattoja. Oikealla tavalla suojattu julkisivu pysyy pitkään kauniina ja siistinä.

Nanoprofi® Kivi koostumus on tarkoitettu varta vasten huokoisten, hyvin imukykyisten kivipintojen käsittelyyn. Nanoprofi® Kivi tunkeutuu syvemmälle kuin muut kyllästysaineet, aineen tunkeuma saattaa olla pinnan huokoisuudesta riippuen jopa muutaman sentin.
Näin muodostuu vahvempi hydrofobinen vaikutus myös pinnan syvemmissä kerroksissa. Tunkeutumissyvyys riippuu suojattavan materiaalin huokoisuudesta. Pintaan saattaa tulla tahroja, mutta ne voi pestä helposti pois (pinnan puhdistamiseen riittää jopa
sadekuuro). Suojakerros pysyy pinnassa pisimmillään noin 15 vuotta.

VOIDAAN KÄYTTÄÄ SEURAAVIIN MATERIAALEIHIN: betoni, mineraalirappaus, kaasubetoni, kalkkikivi, hiekkakivi, huokoiset kivilaadut: graniitti ja marmori, keraamiset kattokivet, terrakota.

RAPATUT JULKISIVUT, synteettistä hartsia sisältävällä rappauksella ja epoksimaalilla pinnoitetut JULKISIVUT:

Nano Kivi Extra (Stein AF) suojakerroksen pysyvyys max 10 vuotta.

Estää sammaleen kasvun julkisivuihin, suojaa mekaanisilta naarmuilta ja UV-säteilyltä. Nano Kivi Extra on hankauksen kestävä, vettä ja likaa hylkivä, leviä ja homeitiöitä tuhoava sekä levien ja sammaleen leviämisen kivipintoihin estävä pinnansuoja-aine. Käyttökohteet: imukykyiset kivipinnat, betoni- ja luonnonkivilaattojen peittämät kävelypolut, lattiat, sisääntulokaistat, terassi- ja autotallilattiat, katonkivet, rapatut julkisivut, synteettistä hartsia sisältävä rappaus ja hartsipitoiset maalit, terrakota-laatat yms.

Lattiat

Lattiat, puulattiat, laminaatti-, parkettilattian ja PVC-päällysteisten lattioiden suojaus.

Lattiasuoja on pintaa suojaava, liukkauden estävä ja hyvin kestävä käsittely. Aine antaa lattiaan kestävän kiillon, on kulumisen kestävä ja likaa hylkivä. Käsitellyt lattiat ovat kuin uusia ja helposti pestäviä. Suoja-aineilla käsitelty pinta kestää hyvin kulkemisen, myös
korkojen ja kumipohjien aiheuttaman kulutuksen, ei naarmutu helposti, lattiaa voi puhdistaa yhdistelmäkoneella. Pinta pysyy hengittävänä.

Nano lattiasuoja sisätiloihin. Suojan pysyvyys noin 3 vuotta

Käytetään mm. seuraaviin lattiamateriaaleihin: PVC-pinnoite, luonnon- ja keinokivi, linoleumi, keraaminen graniitti, tiili, marmori, korkki, laminaatti, parketti, teollisuuslattiat yms.

Keskimääräinen menekki: lattian kuormituksesta ja käyttöiästä riippuen riittää 1 l Nano-lattiasuojaa noin 12…15 m2 käsittelemiseen (yhteensä 3 kerrosta).

Pakkaukset: 1000 ml ja 10 l

Lattiasuoja sisä- ja ulkokäyttöön. Suojan pysyvyys jopa 3 vuotta.

Erittäin kulumisenkestävä, liukkauden estävä ja hyvin kestävä pinnansuoja. Suojaa pintaa likaantumiselta. Käsitellyt lattiat ovat kuin uusia ja helpommin pestäviä. Suoja-aineilla käsitelty pinta kestää hyvin kulkemisen, myös korkojen ja kumipohjien aiheuttaman kulutuksen, ei naarmutu helposti, lattiaa voi puhdistaa yhdistelmäkoneella. Suojakerros korostaa pinnan värisävyä ja rakennetta. Suojakerros on hengittävä ja liukkauden estävät ominaisuudet eivät huonone.

Käytetään mm. seuraaviin lattiamateriaaleihin: PVC-pinnoite, luonnon- ja keinokivi, linoleumi, keraaminen graniitti, julkisivukivet, katonkivet, lasittamattomat laatat ja tiili, marmori, korkki, laminaatti, parketti, teollisuuslattiat yms. Suoja-aine sopii erinomaisesti kosteiden tilojen lattiasuojaksi ja toimitiloissa käytettäväksi.

Keskimääräinen menekki: lattian kuormituksesta ja käyttöiästä riippuen riittää 1 l Nano-lattiasuojaa noin 12…15 m2 käsittelemiseen (yhteensä 3 kerrosta).

Keskimääräinen menekki: 1 kg riittää noin 15…40 m2 käsittelemiseen (pinnan rakenteesta ja imukyvystä riippuen).

Ominaisuudet: lakka ei sisällä lyijyä eikä kromaatteja.

Käsittelyn lopputulos: hyvä kitka, yksikerroksinen, hyvin ohut pinnansuoja (5–25 μ) monipuoliset ominaisuudet. Tällä lakalla käsiteltyjen pintojen puhdistus on huomattavasti helpompaa ja vähentää ympäristölle haitallisten puhdistusaineiden ja liuottimien käyttötarvetta. Nanopartikkelit estävät lian tarttumisen pintaan, joten esineiden puhdistaminen helpottuu.

Terassit

Nano Puu & Kivi Extra (Holz & Stein Extra) suojakerros pysyy jopa 6 vuotta.

Käsitelty pinta hylkii voimakkaasti likaa, vettä, öljypitoisia ja happamia nesteitä. Erinomainen vedenhylkivyys. Käsitellyissä pinnoissa on UV-suoja.

Nano Puu & Kivi Extra on erityisen voimakkaasti kosteutta hylkivä suoja kovan rasituksen alla oleville ja imukykyisille pinnoille, suojaa rankkasateilta, vesitahroilta, levän ja sammaleen kasvulta sekä jäätymiseltä. Sisältää lujia pienosia, jotka torjuvat pinnasta lian, veden ja myös öljy- ja happopitoiset nesteet. Suoja-aineella on erinomainen vedenhylkivyys. Käsittelyn jälkeen liukenematon, väritön ja pakkasenkestävä.

Käyttökohteet: aine suojaa terassilautojen lisäksi betoni-, tiili-, sementti-, laatoituskiviä ja -laattoja, luonnon- ja keinokivipintoja, asbesti- ja asbestisementtiä, puuta, eristeainepintoja yms.

Käytetään lähinnä luonnonkivipolkujen, tonttien yhdysteiden, terassien, autotallin lattian, hautakivien, talonseinien, kattokivien, puulattioiden ja imukykyisen puupinnan suojana.

Nanolakka

Nanolakka on täydellinen suoja-aine käytettäväksi esineiden suojaamiseen ympäristön vaikutusten, saasteiden ja UV-säteilyn vaikutukselta. Sisä- ja ulkokäyttöön.

Käyttökohteet: alumiini-, kupari-, rst-teräspinnat / puupinnat / metallipinnat / lasipinnat / maalatut, lakatut, mineraalipitoiset pinnat.

 • Tuote on tarkoitettu käytettäväksi myös merenkäynnissä vesiajoneuvoissa ja pinnankäsittelynä
  alustan kansilattian lakkaamiseen, kansirakenteiden, mastojen ja muiden aluksen osien suojaamiseen
  vedenpinnan yllä ja veden alla. Estää levien ja simpukoiden kiinnittymisen vesialuksiin vedenrajan alla
  oleviin pintoihin. Helppo puhdistaa, UV-säteilyn kestävä, meriveden vaikutuksen kestävä.
 • Sopii käytettäväksi ilmastointilaitteiden, ilmanpuhdistuslaitteiden ja saniteettitilojen käsittelemiseen vähentää lian pinttymistä pintoihin ja saostumien muodostusta.
 • Suositellaan käytettävän tuuligeneraattoreiden lapojen suojaamiseen.
 • Sopii käytettäväksi takkasuojana.
 • Suositeltava pinnansuojalakka puisiin pesualtaisiin, kylpytynnyreihin ja muihin veden kanssa kosketuksiin joutuviin puupintoihin.
 • Kaikkialla, jossa ulkoiset tekijät vaikuttavat voimakkaasti pintoihin: alumiinijulkisivut ja ikkunapuitteiden viimeistely ja raikastaminen, puutarhakalusteet (puu ja muovi), puiset puutarhamökit, aidat, autotallin ovet (alumiini tai muovi), uima-altaat, talvipuutarhat, kivimuurit, takat, perävaunut ja matkailuautot jne.
 • Suositeltava pinnansuoja-aine liikennemerkkien ja mainostaulujen suojaamiseen (itsepuhdistuva teho). Sopii myös alumiinivanteiden, ajoneuvojen muovisten lisälaitteiden (jääkaapit, pesualtaat ja wc-istuimet) suojaamiseen.
 • Sopii erityisen hyvin käytettäväksi ajoneuvojen, koneiden ja kaluston käsittelyyn, jotka edellyttävät laadukasta pinnoitusta ja joiden puhdistaminen on haastavaa. Suoja-ainekäsittely vähentää ympäristölle haitallisten puhdistusaineiden ja liuottimien käyttötarvetta.

Pysyvyys: pinnan rasituksesta riippuen max 20 vuotta.

pintasuoja-aineet
Valikko