Pinnoittamalla parempi.

Pinnoittamalla parempi. Syksy on saapunut ja halusimme sitä tai emme, sen mukana tulevat myös talvea ennakoivat hyytävät sateet. Sitä joutuu miettimään tarkemmin, mitä pukee päällensä, jottei keli niin sanotusti pääse yllättämään. Takin pitäisi kestää vettä ja tuulta, jos kovempi kuuro osuu kohdalle. Sää saattaa muuttua nopeasti suuntaan tai toiseen.

Tästä päästäänkin tekstiilien sekä nahan vedenkestävyyteen tai lähinnä, miten niitä voisi suojata sadekeleillä? Nanopinnoite kuulostaa avaruusteknologialta, mutta on oikeasti hyvinkin arkipäiväinen aine. Jotkut saattavat tuntea nanopinnoitteen parhaiten kylpyhuoneremonttien puolelta, sillä ainetta käytetään yleisesti paikkojen suojaamiseen ja kestämään kosteutta. Ylipäätään nanoteknologialla tarkoitetaan laitetta tai ainetta, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä ja nanometri taas miljoonasosa millimetristä. Nanoteknologian ideana on muokata materiaalin pintaominaisuuksia halutunlaisiksi. Mistään tuhottoman kalliista aineesta ei kuitenkaan ole kyse, vaikka se onkin laadukas ja tehokas puhdistus- ja suojaustapa. Mikä onkaan kätevämpää, kuin takki, josta saa ravisteltua sadepisarat pois tai auton penkki, johon lasten housuista jääneet kurajäljet voi hoitaa vain pyyhkäisemällä?

Älä tyydy halppikseen

tekstiilisuoja sohvalleHalpahallit myyvät telttojen kyllästeitä edulliseen hintaan, mutta nuo aineet eivät valitettavasti anna pitkää suojaa. Niissä toiminta perustuu mm. parafiiniin tai vahaan. Nanomaxin Nano-tekstiilisuoja taas kestää materiaalin käytöstä riippuen noin vuoden verran ja sitä voi huoletta lisätä uuden kerroksen, mikäli huomaa tehon vähentyneen. Läpinäkyvä Nanopinnoite ei myöskään vaikuta materiaalin väriin, ulkomuotoon tai hengittävyyteen.

Nano-tekstiilisuoja suihkutetaan esimerkiksi juurikin takin pinnalle tai vaihtoehtoisesti kokonaiset tavarat voi suojata upottamallakin. Huonommin kosteutta imevä materiaali, kuten ulkoilutakki kannattaa käsitellä tarkemmin tasaisesti liinalla tai sienellä. Takki on hyvä jättää kuivumaan lämpimään ja hyvin tuuletettuun tilaan vuorokauden ajaksi. Kun aine on varmasti kuiva, sen voi vetäistä päälle ja lähteä testaamaan lenkille viimaa vasten! Kun pääsee vauhtiin pintojen suojaamisen suhteen, voikin vielä miettiä, mitä muuta voisi näppärästi Nano-suojata. Lapsiperheissä tällaisia asioita on varmasti helppo luetella: talvihaalarit, auton istuimet, pöytäliinat, lastenhuoneen matot ja niin edelleen. Nano-tekstiilisuoja on vesipohjainen ja siten turvallinen sekä luontoystävällinen. Se suojaa veden ohella myös rasvaa ja muuta likaa vastaan.

Monta käyttökohdetta

 Matoista tulikin mieleen se kaikille tuttu tilanne, kun saa ostettua asuntoonsa uuden maton, joka on juuri oikeaa väriä ja se istuu täydellisesti kodin harmoniaan. Heti seuraavissa illanistujaisissa naapuri läikyttää punaviiniä matolle ja samalla sekunnilla maton tärvelemisen kanssa häviää myös osa omasta zen-mielentilasta. Punaviinihän ei ihan itsestään irtoa mistään. Usein se jääkin maton kuituihin niin tiukasti, ettei ole muuta vaihtoehtoa, kuin hankkia uusi tai maksaa maltaita kemialliseen pesulaan. Etukäteen viisaana kannattaa matto käsitellä juurikin nanopinnoitteella, sillä se suojaa hämmentävästi myös tee-, kahvi- ja punaviinitahroilta! Yhdestä 250 millilitran pullosta riittää ainetta 20-100 neliömetrille, riippuen siitä, paljonko käytössä oleva materiaali imee itseensä.

Hyviä käyttökohteita pinnoitteelle voi hakea myös harrastuksista, varsinkin niistä ulkona toteutettavista. Ihmisten ohella ulkovaatteita käyttävät lisäksi koirat ja hevoset. Yhtä lailla syksyn ja kevään kurakeleillä koirat puetaan kurahaalareihin, jottei hiekat tartu tassukarvoihin ja sitä kautta sotkeasuntoakin. Käsitellyt haalarit on helppo puhdistaa vain vedellä ja pehmeällä puhdistusaineella tai OneSystem Nano-tuotteella ja laittaa kuivumaan. Hevosten loimet tarvitsevatkin hieman enemmän nanopinnoiteainetta, mutta käsittelyn jälkeen säästyy aikaa ja rahaa, kun uusia sade- ja talviloimia ei tarvitse ostaa jatkuvalla syötteellä. Yhdellä hevosella on keskimäärin pari sadeloimea sateille sekä yksi paksumpi loimi talvikeleille. Nämä kaikki kun suihkuttaa tai pyyhkii Nano-tekstiilisuojalla saa loimet kuivatettua kätevästi valmiiksi seuraavan päivän ulkoilulle. Näillä vinkeillä kohti pitkäkestoista suojaa sisällä ja ulkona! Tutustu tuotteeseen täältä

Valikko