Nauti kiiltävän puhtaasta kylpyhuoneesta

Kylpyhuoneet ja suihkutilat ovat loppujen lopuksi kovinkin uusi keksintö suomalaisilla kodeissa. Pitkälle 1900-luvun alkuun asti peseytyminen tapahtui tilojen ja tupien saunoissa, elelivät asukkaat sitten maalla tai kaupungissa. Normaalit kansalaiset saattoivat säilyttää pesuvateja makuuhuoneissaan, mutta rikkaammat porvarit omistivat jo varsinaiset kylpyhuoneet. 1950-luvulla tulivat talonyhtiöihin yleissaunat ja vielä 1940-luvulla kuviteltiin, ettei kylpyammeelle olisi mitään muuta vaihtoehtoa. Myöhemmin luonnollisesti suihku korvasi suurimman osan ammeista.

Koska kylpyhuone on paikka, jossa peseydytään, on tärkeää, että tilat ovat puhtaat. Usein pesutilojen yhteydessä on myös sauna, joka on meille suomalaisille pyhä paikka. Saunaan ei sovi mennä likaisena. Kylpyhuone ja sauna pysyy puhtaana, kun sen käsittelee Nanomaxin nanopinnoitteella. Nanopinnoite on kemialliseen nanoteknologiaan perustuva käsittelyaine. Aine muuttaa käsiteltävän pinnan pintajännitystä niin, ettei sen sisään pääse esimerkiksi vesi, öljy tai lika. Se antaa myös pitkäkestoisen suojan ja epäpuhtaudet voidaan pestä helposti pois käyttäen vain kosteaa moppia. Pinnoitekäsittely toimii ennalta ehkäisevänä toimintana, sillä jatkossa säästyy aikaa ja rahaa, kun pesuaineita ja jynssäämistä ei juuri tarvita. Säästö pesuaineissa on jopa 90 %!

 

Puhdista tilat ennen pinnoittamista

Ennen nanopinnoitteen levittämistä käsiteltävät tilat tulee pestä huolellisesti. Nanopinnoite torjuu kalkkikertymiä sekä estää bakteerien muodostumista. Tästä syystä on hyvä, että aiemmin käytössä kerääntyneen liat puhdistetaan pinnoitteen alta. Jo syntyneidenkalkkisaostumien poistoonsuositellaan käytettäväksi ennen pinnoituskäsittelyä OneSystem -kalkinpoistoainetta.

Nanopinnoite ei sisällä silikonia, vahaa tai öljyä, mutta antaa kuitenkin perusteellisen suojan. Tuote kestää niin kylmää kuin lämmintäkin, joten ei haittaa, vaikka pinnoittaisi saunankin lattiapinnat. Pinnoitteen käyttö on helppoa. Aine levitetään puhdistetulle pinnalle ja annetaan kuivua. Vaikutusaika riippuu pinnan kuormituksesta, mutta keraamisilla kohteilla – kuten laattapinnoilla – se on noin vuoden. Tuote on riittoisaa, yksi litra suoja-ainetta riittää noin 66 m2 alueen käsittelyyn.

Vinkkejä kylpytilan puhdistamiseen

Kylpytilan pintojen puhdistamiseen suosittelemme OneSystem alkoholipohjaista esipuhdistusainetta, riippumatta kohteen materiaalista. Lavuaari kannattaa pestä pehmeällä, naarmuttamattomalla pesusienellä tai vaikkapa astianpesuharjalla. Reunat ja hanat pyyhitään tai harjataan puhtaaksi, älä unohda altaan tulppia, hanojen juuria tai viemäriaukkoja! Altaan alapuoli on syytä myös pyyhkiä. Käsisuihkulle riittää huolellinen pyyhkiminen pesuaineessa kastellulla rätillä. Huuhtele pestyt pinnat vedellä. Tähän käsisuihku on oivallinen apu.

KalkinpoistoaineKalkinpoistoaine

Riippuen kylpyammeen käytön määrästä, tulisi amme puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa. Kovemmassa käytössä kevyt pesu olisi hyvä tehdä kerta viikkoon. Amme huuhdellaan ensin vedellä, sen jälkeen harjataan tai käydään läpi pesusienellä sekä alkoholipohjaisella esipuhdistusaineella. Samalla tavalla puhdistetaan suihku sekä lasiset tai muoviset suihkuseinät. Huuhtele hyvin vedellä. Suihkuseinät voi kätevästi kuivata ikkunankuivaimella.

WC-istuin pestään harjaamalla. Ensin WC vedetään, jonka jälkeen levitetään pesuaineliuosta altaan seinämille. Puhdistaminen on syytä ulottaa myös veden pinnan alle sekä reunukselle, josta vesi tulee. Huuhteleminen tapahtuu taas vetämällä WC. Istuimen ulkopuolelta pyyhitään tarkasti vesisäiliö, kannet sekä jalkaosa. WC-istuimen ympärillä olevat seinätkin kannattaa puhdistaa roiskekorkeudelta.

Ja hei – muista kurkistaa lisäksi kylpytilojen lattiakaivoon! Ritilästä poistetaan roskat ja irtohiukset. Lattiakaivoon lasketaan puhdasta vettä. Halutessaan kaivoon voi hankkia myös irrotettavan suodattimen, joka helpottaa puhdistusta.

Lisätietoa tuotteesta löydät tästä

Lopuksi päälle nanopinnoite

Pesun jälkeen annetaan pintojen kuivua, halutessaan voi kuivata puhtaalla pyyhkeelläkin tai rätillä. Liikoja sormenjälkiä ei enää kannata puhtaille pinnoille jättää. Nanopinnoiteaine levitetään ohut kerron tuotteen mukana tulevalla sinisellä levitysliinalla käsiteltävälle kohteelle. Noin 10 minuutin kuluttua pinta kiillotetaan huolellisesti valkoisella kiillotusliinalla. Tunnin kuluttua suojakerros saavuttaa hylkivän ominaisuutensa ja pinta on käyttövalmis.

 

Puhtaassa kylpyhuoneessa viihtyy pidempään ja saunaillatkin saa venymään kulkemalla lauteiden sekä puhtoisen suihkun välillä!

 

Valikko