Lakatun puulattian käsittely nanolla

Asiakkaan palaute

Lakatun puulattian käsittely nanolla.*Kohde: *Vuonna 2002 valmistunut omakotitalo, jossa olohuone, eteinen ja keittiö ovat lakattuja mäntylattioita.  Käsittely Nanomaxin lakatuille puupinnoille tarkoitetulla nano-aineella (Nano Bodenbeschichtung) tehtiin keittiön alueelle. *Esipuhdistus:* Lattia pestiin ja annettiin kuivaa. Samalla pesin myös lakatut koivupintaiset tuolit ja pöydtä. Nanomaxin K1 pesuaineella lähti hyvin pahimmat tahrat. Puhdistuksen viimeistely tehtiin Nanomaxin alkoholilla – suoraan rättiin alkoholia ja nopea pintojen pyyhkiminen.

*Kaksi tai kolme pinnoitusta:* Käyttöohjeen mukaan nano-pinnoituksen voi tehdä useaan kertaan, jopa viisi kertaa, ja se onkin varmaan hyvä tapa tasaisen ja käyttöä kestävän lopputuloksen saamiseksi. Ensimmäisellä kerralla jää pinnoituksesta laikukkuutta, joka poistuu toisella ja kolmannella kerrralla. Sinipiika lienee paras apuväline nanoaineen levittämiseksi. Anna aineen kuivua noin 15-30 minuuttia, niin että lattiapinta on kokonaisuudessaan kuiva ennen seuraavaa vetoa. Kuva 1. heti aineen vedon jälkeen.

*Lopullinen pinta: *Kuivumisen jälkeen lattian, pöydän ja tuolien pinnat jäävät yllättävänkin kiiltäväksi. Jos halua, että lattiat tai muut puupinnat ovat mahdollisen mattapintaisia, tätä ainetta ei kannata käyttää. Jos puolestaan haluat elävoittää ja saada takaisin lakattujen pintojen alkuperäistä kiiltävyyttä, nano-aine on erinomainen apuväline siihen. Lapsiperheissä arvostamme myös sitä, että lika lähtee pinnoista helpommin! Kuva 2. lattia kaksi viikkoa nanokäsittelyn jälkeen ja käytetty Nanomaxin tuote (1-litran pullo).

*Riittoisuus:* Litran pullo riittää noin 20m2 pinnoitukseen kolme kertaa. Ainetta hankittaessa kannattaa huomioida, että ainemäärä riittäisi haluttuun alaan niin, ettei syntyisi ikävää rajaa kiiltävän ja käsittelemättömän lattiapinnan alueelle.

Valikko