kylpyhuoneen kaakeleiden puhdistus

Kylpyhuoneen kaakeleiden puhdistus ja nanokäsittely

*Kohde: *Pirkkalassa sijaitseva deluxe-kaksio

*Taustatietoa: *Asunto on valmistunut vuonna 2017. Päätettiin nanokäsitellä kylpyhuoneen laattapinnat ja allastaso, suihkuseinä, keittiön lasipöytä, keitiön tiskipöytä ja rosterialtaan pinta, keittiökalusteiden kahvat, kodinkoneiden rosteripinnat sekä makuuhuoneen peili.

*Lähtötilanne: *Kylpyhuoneen lattialla on monin paikoin merkittävää likaa. Happopesua ei ole kuitenkaan tarpeellista tehdä, koska saumoissa ei näy kalkkikertymää ja Nanomaxin K1 on tehokas pesuaine poistamaan kaiken rasvan ja lian.

*KYLPYHUONEEN PESU JA HUUHTELU*

Suihkutan Nano Maxi K1 emäspesuainetta (pH noin 11) noin puolisen neliötä kerralla lattioiden laattapinnalle ja tiskiharjalla pesin kaikki saumat. Suihkun seinien alaosat ja koko suihkulasiseinän pesin myös huolellisesti. Työhön meni tunnin verran, jonka jälkeen huuhtelin pinnat ja laitoin lattialämmityksen päälle kuivumisen nopeutumiseksi.

*ALKOHOLIPUHDISTUS KEITTÖSSÄ JA MAKUUHUONEESSA*

Keittiön pinnat ovat rittävän puhtaat tavallisten puhdistuaineiden jäljiltä. Sillä aikaa kun kylpyhuoneen lattia kuivuu, aloitin pintojen alkoholipuhdistuksen keittiössä ja makuuhuoneessa. Kaadan yleensä Nanomaxin Vorreiniger-ainetta puhdistusliinalle tai suoraan puhdistettavalle pinnalle nopeuttaakseni työtä. Keittiössä puhdistan rosterikoneiden pinnat, tiskialtaan ja tiskipöydän, keittiön lasipöydän,
kaapiovien rosterikahvat ja makuuhuoneen peilin.

*ALKOHOLIPUHDISTUS KYLPYHUONEESSA *

Allastason ja allashanan sekä suihkutermostaatin pyyhin myös alkoholilla puhtaaksi. Sen jälkeen alkoholipuhdistus on hyvä aloittaa kylpyhuoneen seinistä ja lopuksi lattian kauimmaisesta nurkasta, jotta alkoholipuhdistuksen jälkeen pintaan ei enää tarvitse koskea. Lähes puhtaat laattaseinät puhdistan vain alkoholilla.

*NANOKÄSITTELY*

Alkoholihöyryt haihtuvat nopeasti ja pian pääsinkin varsinaiseen nanokäsittelyyn. Nano Maxi -nanokäsittelyainetta (nano Glas Versiegelung)
olin varannut 250ml. Suihkutin lasisen suihkuseinän yhden puolen kerrallaan, jonka jälkeen pyyhin nanopakkauksen mukana tulleella sinisellä erikoispaperilla koko seinän. Pullon oma suihkesuutin toimii mainiosti yhtenäistä lasipintaa ajatellen kuten peili, lasipöytä, rosterikalusteet, tiskipöytä ja kylpyhuoneen allaspöytä. Pullosta voi myös suoraan kaattaa pinnalle, esim. lattaille, mutta ainetta kuluu silloin nopeammin. Laattaseinien saumat suihkun kohdalta käsittelin erittäin huolellisesti nanoaineella käyttäen pullon omaa suutinpäätä. Nanoaineella on hieno viimeistelevä vaikutus pintoihin.

Valikko