Keittiö loistamaan kuin timantti! 

Keittiö loistamaan kuin timantti! “Puhdas keittiö on upea’’ – tähän samaistuvat luultavasti kaikki, jotka puuhastelevat keittiössä. Siksi olemme suunnitelleet tuotteemme siten, että tavalliset ihmiset sekä ammattilaiset voivat käsitellä tuotteitamme helposti ja mukavasti.
Olemme tehneet artikkelin, jotta saisit tutustua parhaimpiin puhdistus– ja sen ylläpitotapoihin.

Esimerkiksi kuinka saada nykyiset tuotteesi pysymään kauniina ja uusina mahdollisimman pitkään.

Keittiö on paikka, jossa muodostuu eniten likaa. Kuitenkin puhtaus on siellä tärkeämpää kuin monessa muussa huoneessa, koska ruoan valmistaessa hygienia on yksi tärkeimpiä asioita.

Haluammehan nauttia hyvistä aterioista puhtaassa ympäristössä!

Päivittäisiä vinkkejä keittiön siivoukseen?

Keittiön sääntöjen perusteella on tärkeää tarkastella, millainen lika millaisella pinnalla on ja kuinka päästä siitä eroon. Siivous tuottaa halutun puhtauden ja järjestyksen.

‘’Tee diagnoosi, jonka tarkkuus riippuu jatkokäsittelystä eli päätöksistä, millaista puhdistusainetta, -välinettä, –menetelmää tarvitaan.’’

Kevyemmän lian puhdistus keittiössä

On suuri apu, kun keittiössä työskentelyn jälkeen laitamme tavarat takaisin paikoilleen ja siivoamme tahrat, rasvan ja ruokajätteet.

Oletteko samaa mieltä siitä, että pölyn poistaminen keittiön rasvaiselta pinnalta on paljon vaikeampaa kuin olohuoneesta?

Pölystä pääsemiseksi on olemassa omat säännöt. Esimerkiksi pöly on pyyhittävä säännöllisesti, jotta se ei kiinnittyisi tiukasti rasvahöyryihin, mukaan lukien kaapit ja muut korkeammat pinnat.

Käytä mikrokuituliinaa päivittäin (kuivaan pölyyn ja kiintoaineisiin sopii kuiva mikrokuituliina). Märkien tahrojen tapauksessa kosteuta liina, tiukempien tahrojen (esim. rasva) tapauksessa lisää tippa puhdistusainetta, esimerkiksi pesuainekonsentraattia.

OneSystem Cleanser – konsentraatin käyttö:

 1. Levitä tiiviste tai liuos käsiteltävälle pinnalle.
 2. Anna vaikuttaa lian asteen mukaan.
 3. Huuhtele sitten vedellä tai pyyhi pinta kostealla liinalla.
 4. Vaikutuksen kesto riippuu lian asteesta.

Tämä tuote on suunniteltu kaikenlaisille kotitalouden pinnoille, kuten ikkunat, peilit, lasipinnat, metallipinnat, kylpyhuoneet, keittiöt, lattiat jne.

Valmistaja suosittelee tämän tuotteen käyttöä koko taloutesi puhdistukseen, varsinkin kun pinnat ovat jo pinta-ainesuojatut.

Tiukemman lian puhdistus keittiössä

 • Mieluummin lämmin vesi kuin kylmä (rasva sulaa 50-60 asteessa ja on helpompi poistaa nestemäisessä muodossa).
 • Käytä aina puhdistusainetta, joka jättää pintaan suojakerroksen ja estää lian tarttumista. Näin pidennät tuotteidesi käyttöaikaa.
 • Uuniin palaneeseen rasvaan käytä erityistä puhdistusainetta K1.

Puhdistusaineen K1:n käyttö:

 1. OneSystem K1 – konsentraatti laimennetaan vedellä sopivassa suhteessa.
 2. Levitä liuos käsiteltävälle pinnalle.
 3. Anna vaikuttaa lian asteen mukaan
 4. Huuhtele sitten vedellä
 5. Mekaanista toimintaa vain tarpeen mukaan
 6. Puhdistettava esine voidaan upottaa laimennettuun liuokseen. Soveltuu myös liuoksen levittämiseen pintaan harjan, kauhan, suuttimen, kiillotuskoneen tai painepesurin avulla tai lisäämällä puhdistuskoneeseen.

Kyseinen OneSystem K1 Konsentraatti on tarkoitettu pintapuhdistukseen teollisuudessa, elintarviketeollisuudessa, autoteollisuudessa, ateriapalveluissa ja jopa käsityössä.

Tuote on universaali ja sopii koneiden, keittiöiden, grillien, teollisuuslattioiden ja moottorien puhdistukseen. Sekä teknisistä materiaaleista valmistettujen pintojen, pressujen, kattojen, seinien, lattioiden, autojen, ikkunoiden ja metallipintojen puhdistukseen. Sopii perusteelliseen puhdistukseen ja kunnossapitoa varten.

Lisätietoa tuotteesta löydät tästä

Nyt tiedämme kaiken tarvittavan keittiön puhdistamiseksi, joten siirrytään keittiönpintojen pariin, jotka täytyy suojata!

Tunne keittiömateriaalisi!

Onko keittiössäsi vedenkestäviä pintoja? Ota selvää, mitkä materiaalit ovat keittiössäsi ja etsi sitten paras työkalu sinulle.

Onko keittiössäsi pintoja, jotka ovat herkkiä voimakkaille puhdistusaineille (emäksille ja hapoille)? Esimerkiksi maalatut pinnan voivat olla herkkiä voimakkaasti emäksisille aineille. Pitkäaikainen altistuminen hapoille voi vahingoittaa hanat, kivipinnat ja muovit, joten suosittelemme käyttämään tuotteita, jotka eivät sisällä tällaisia aineita, mutta ovat yhtä tehokkaita.

Onko keittiössäsi hioma-aineita kestäviä pintoja? Esimerkiksi monet jauheet naarmuttavat hanat, liedet, työtasot yms. Aluksi naarmuja ei ehkä näy, mutta myöhemmin lika kertyy sinne ja naarmut tulevat esille.

Kromin ja ruostumattoman teräksen hoito

Tuotevalikoimamme sisältää pinta-aineita kromille, ruostumattomalle teräkselle, messingille, graniitille, pronssille jne.

Näin käsitellyt pinnat antavat ‘’helmiefektin’’, joka estää lian ja öljyisten nesteiden tarttumisen pintaan kunnolla.

Lisätietoa tuotteesta löydät tästä

Lasin ja keramiikan huolto

Säästä aikaa – Nano pinnansuojausaine estää veden, kalkin ja lian tarttumisen lasi ja keramiikka pintoihin.

Tästä eteenpäin vain vesi ja mikrokuituliina riittää puhdistamaan ne!

Lisätietoa tuotteesta löydät tästä

Liesituuletin

Liesituulettimen äänen muuttuminen on usein ensimmäinen merkki siitä, että on korkea aika tarkistaa suodattimien puhtaus.

Paras tapa puhdistaa on pyyhkimällä se ylhäältä ja alhaalta pesuaineliuoksella.

Suodatin näyttää tältä ennen puhdistamista!

Puhdistuksen jälkeen se on kuin illuusio!

Käytimme edellä mainittua yleistä puhdistusainetta K1!

Irrotettavat rasvasuodattimet voivat olla tiskikonepestäviä. Jos suodattimia ei voi pestä koneessa, liota niitä pesuaineliuoksessa noin 10 minuutin ajan ja huuhtele sitten kuumalla vedellä.

Lisätietoa tuotteesta löydät tästä

Tee elämästäsi helpompaa oikeaan aikaan!
Jotta keittiö pysyy siistinä ja mukavana eikä sitä tunnetta riko ajatus suursiivouksesta, on hyvä poistaa lika ja tahrat heti. On hyvä varautua sopivilla pesuaineilla ja välineillä.

Lisätietoja

Mikrokuituliina soveltuu pölyn pyyhkimiseen sekä kaappeihin, hanoihin yms. kiinnittyneen lian poistamiseen. Riittää, että kostutat liinaa vähäisellä vedellä.

Kun käytät suihkepulloa, vältä aineen joutumista väärään paikkaan, kuten ruokaan.

Koska keittiön pinnat ovat kosketuksissa ruoan kanssa, älä jätä jälkiä puhdistusaineista. Pinnat tulee aina huuhdella huolellisesti erittäin voimakkaiden puhdistusaineiden käytön jälkeen!

Valikko